A venit vara… oficial!

A venit vara. Iarăşi. De astăzi, oficial! Chiar dacă în ultima perioadă furtunoasă, primavara ne-a anunţat totuşi o vară toridă, o vară caldă, o vară însorită. O vară nebună de tot. Aşadar, m-am gândit să vă şi propun câteva piese muzicale asortate soarelui de pe cer şi ochelarilor fumurii, care tind să devină uniformă pentru acest sezon estival. Vă invit să lăsaţi pentru câteva zeci de minute muzica zgomotoasă, muzica comună, la o parte, şi să vă bucuraţi de ritmuri latino, unele chiar uitate de demult.

_______________________________________________________

O melodie cu pasaje de rap, a la Fun Factory, atinsă de tandreţea ritmurilor orientale şi de farmecul graiului arabesc, interpretată de Ahmed Chawki şi Pitbull.

_______________________________________________________

Nu ştiu câţi dintre voi aţi încercat vreodată bara de limbo. Este dansul oficial al statului Trinidad Tobago, iar în timpuri apuse era distracţia principală la petrecerile de vară. Astăzi (distracţia) s-a transformat în, doar, “o linie trasă cu bancnota rulată”. Daddy Yankee, Limbo.

_______________________________________________________

Melodia care a schimbat conceptul de “dirty dancing”, piesa cunoscută, intonată şi “dansată” de un întreg mapamond, ritmul care a redefinit tot ceea ce înseamnă manifestare a bucuriei şi a dragostei, dansul interzis odată: Lambada, în interpretarea lui Don Omar.

_______________________________________________________

Şi normal că nu se poate fără. Nu cred că există în lume player (oricare ar fi tipul acestuia) să nu fi redat cel puţin odată în existenţă această melodie: “mixată, remixată, remasterată, clubizată, manelizată”, ş.a.m.d. Melodia care a devenit imnul verilor de când a fost lansată şi care a mişcat (sper să nu exagerez) zeci de milioane de posteriare, perechi de picioare şi busturi (de toate formele, dimensiunile şi culorile) din întreaga lume. Practic şi teoretic, mai de vară nu se poate: Danza kuduro.

Cu un an în umă, pe vremea aceasta, îmi deschideam blog-ul. De atunci până acum s-au întâmplat multe. S-au schimbat multe. Şi mulţi. Dacă Pământul s-a învârtit doar odată în jurul Soarelui, lumea s-a rotit de 365 de ori.

Rămân totuşi pe aceeaşi lungime de undă: E vară! E plajă! E soare! E muzică bună! Trebuie, neapărat, să fie SHOW! Nu uitaţi de vermutul rece “compromis irevocabil” de câţiva stropi dintr-o vodcă bună şi călărind o măslină verde printre cuburile de gheaţă din paharul de Martini.

Despre autor

Comenteaza

*

captcha *